Vill du hyra kontor? Få information om de totala kostnaderna för hyrning av kontor: Se aktuella priser i StockholmGöteborg och Malmö 

Flyttguide i samband med byte av lokal

I samband med att man bestämmer sig för att flytta en verksamhet till ett annat ställe finns det en rad saker man bör ägna en extra tanke åt, eller två! Oavsett om du ska flytta till en annan kontorslokal, industrilokal eller lagerlokal - i en stor stad så som Stockholm, Malmö och Göteborg eller i en mindre ort så som Linköping, Norrköping eller Landskrona finns det en del saker och ting du bör tänka på och ägna en extra funderare över. För att en flytt ska gå så smidigt som möjligt kan flyttguiden nedanför vara ett bra redskap. Alla tips som inkluderas i vår checklista passar självfallet inte alla verksamheter då alla företag inte har allt gemensamt, men en del av de kan vara användbara och bespara möda i samband med flytt av lokal.

När man flyttar till en ny lokal

När man ska flytta sin verksamhet till en ny lokal finns det en rad aspekter man bör ta extra hänsyn till för att underlätta hela flyttprocessen och vara förberedd på flytten. Det är mycket att tänka på i samband med en flytt, och en flytt är en stor sak som kräver bra planering. Om man planerar väl flyter flytten på betydligt bättre än om man är ute i sista sekund. Spontanitet är ingen hit i samband med byte av lokaler. Förutom de klassiska tipsen om att välja placering med omsorg och hänsyn till kunder och konkurrens finns det en rad praktiska tips som kan vara bra att ägna en extra tanke åt.

Flyttguide

 1. Packa lagom

Tänk på hur du packar. Packa inte för tungt, det blir svårt att bära. Tänk även på att märka alla kartonger och skriva en liten notis med innehållet - då blir det lättare att packa upp.

 1. Täcker din försäkring eventuella flyttskador?

Kolla alltid i förväg om ditt försäkringsbolag täcker eventuella skador på saker i samband med flytt. Om försäkringen inte täcker kan det vara bra att utvidga försäkringen för att omfatta flyttskador. Då slipper du dyra kostnader om något dyrt skulle gå i sönder under flytten, vilket faktiskt är fullt möjligt och sannolikt.

 1. Tänk på att byta adresser och avtal

Glöm inte adressändring och ändring av eventuella avtal i god tid. Då slipper du överlappa avtal och betala dubbla månadsavgifter. Det tar lite tid innan adressändringen görs och uppdateras i alla databaser därför kan det vara bra att inte vänta till sista stund.

 1. Ändra adress osv. på marknadsföringskanaler

Glöm inte att ändra adress på dina marknadsföringskanaler för att försäkra dig om att kunderna hittar dig. Det kan även vara bra att informera om flytten på hemsida, sociala medier och i god tid skriva en lapp på dörren för att kunder ska veta att du flyttar från ett visst datum.

 1. Att investera i hårda och bra flyttkartonger är A och O

Packa ner alla saker i flyttkartonger och packa ner allt i god tid innan flytten. Betala en slant extra och var int snål, kompromissa helt enkelt inte med kvalité på kartonger - det är faktiskt dumsnålt i slutändan. Om du väljer dåliga kartonger finns stor risk att något går i sönder mitt under flytten, vilket kan kosta dig betydligt mer än att köpa riktiga och bra kartonger.

 1. Boka in flyttstädning i god tid

Tänk alltid på städningen. Lokalen som du överlåter ska städas och mitt i all stress är det definitivt bra att få hjälp med att städa. Boka därför städhjälp och ta det av en städfirma inför flyttstädningen, då slipper du stressa.

 1. Sortera alla möbler och beställ nya vid behov

Om du flyttar till en större lokal som kräver fler möbler kan det vara bra att ha en beställning av de nya möblerna i god tid. Då slipper du försenade leveranser och att vara utan kontorsmöbler när flytten är genomförd.

 1. Planera möbleringen i god tid

Använd plaritningen av den nya lokalen för att rita upp och planera hur saker och ting ska stå. I detta fall slipper du tänka på det när flytten väl äger rum. Du kan även ge en kopia på planen till flyttfirman för att ställa stora föremål på rätt plats direkt.

Lediga kontorshotell i hela Sverige

I jämförelse med traditionella kontor finns det stora fördelar med kontorshotell:

 • Möblerade kontor från 15 m2
 • Hyresavtal från 1 vecka
 • Tillgång till konferensrum

Allt du behöver veta när du ska hyra eller uthyra kontor hittar du här.