Vill du hyra kontor? Få information om de totala kostnaderna för hyrning av kontor: Se aktuella priser i StockholmGöteborg och Malmö 

Ledig kontorslokal i Malmö

Ska du hyra kontor i Malmö, då kan det löna sig att läsa mer om marknaden för kontorslokaler nedanför.

Malmö är södra Sveriges kommersiella centrum och en av Sveriges snabbast växande städer. Främst är det regionens större universitet och teknikföretag och närheten till Köpenhamn som lockar.

I Stor-Malmö bor 680 000 människor och här finns ungefär 1,4 miljoner kvadratmeter kontorsyta.

Stora infrastrukturprojekt som Öresundsbron mellan Sverige och Danmark och Citytunneln bidrar också till att göra Malmö intressant för företag och investerare.

Malmö har bebyggts med en mängd nya fastigheter de senaste åren. Nya områden som har växt fram är Västra Hamnen och Hyllie med företags-, bostads-, och affärsområden. Sammanlagt planerar man att bygga över 100 000 kvadratmeter kontorsyta.

Prisnivån för kontorshyra i Malmö

Priser for kontorshyra (kr/m2/år) ca
Malmö Centrum
Hyllie
2.400
2.350
Västra Hamnen 2.200

Källa: CBRE 2014

Historiskt finns det gott om kontor att hyra i Malmö. Andelen tomma lokaler har minskat något de senaste åren och ligger för närvarande på runt 9% i de centrala delarna och 8% i Västra hamnen.

Totalkostnad för kontorshyrning i Malmö

Lägg märke till att priserna bara är för själva hyran av kontorslokaler och inte avspeglar de samlade utgifterna för kontorshyrning i Malmö. Vi rekommenderar att du själv räknar ut de totala kostnaderna för kontorshyrning med hjälp vår guide "Omkostnader för att hyra kontor".

Kontorsrum i ett kontorshotell i Malmö?

Ett alternativ till att hyra ett traditionellt kontor är att hyra ett kontorsrum i ett kontorshotell. Här får du flexiblare hyresvillkor, så du kan flytta in och ut som du vill, och även utvidga eller inskränka kontoret i takt med att företaget utvecklas. Vill du läsa mer om företagshotell/kontorgemenskaper i Malmö så hänvisar vi till allakontorshotell.se:

Kontorshotell i Malmö

Lediga kontorshotell i hela Sverige

I jämförelse med traditionella kontor finns det stora fördelar med kontorshotell:

  • Möblerade kontor från 15 m2
  • Hyresavtal från 1 vecka
  • Tillgång till konferensrum

Allt du behöver veta när du ska hyra eller uthyra kontor hittar du här.