Vill du hyra kontor? Få information om de totala kostnaderna för hyrning av kontor: Se aktuella priser i StockholmGöteborg och Malmö 

Ledig Kontorslokal i Stockholm

Ska du hyra kontorslokal i Stockholm så är tipsen nedanför relevanta för dig. 

I Stor-Stockholm bor 2,1 miljon människor och här finns ungefär 11 miljoner kvadratmeter kontorsyta. Något som skapar stor intresse för att hyra en kontorslokal. 

Marknaden för uthyrning av kontorslokaler i Stockholm/Stor-Stockholm är under stark utveckling med få tomma lokaler och stigande hyror. Vill du läsa mer om den tuffa marknaden för kontorslokaler i Stockholm?

Få tomma kontorslokaler i Stockholm

Andelen tomma kontorslokaler i Stockholm centrum ligger i dagsläget på ca. 5 %, vilket betyder att det nästan inte finns några lediga kontorslokaler. På kort sikt ser det dock ut at det kommer att bli fler lediga kontorslokaler.

Prisnivån för kontorshyra i Stockholm

Här nedan kan du få en överblick över prisnivån för hyran för kontorslokaler i Stockholm.

Priser for kontorshyra (kr/m2/år) ca
Kontorshyran i Centrum
Kontorshyran i Stockholm
4.500
3.100
Kontorshyran i Kista 2.200

Källa: CBRE 2014

Det är dyrare att hyra kontor i Stockholms centrum än i övriga Stockholm.

Totalkostnad för att hyra kontorslokal i Stockholm

Lägg märke till att priserna bara är för själva hyran av kontorslokaler och inte avspeglar de samlade utgifterna som hänger ihop med att ha en kontorslokal i Stockholm. Vi rekommenderar att du själv räknar ut de totalkostnaderna för kontorshyrning i Stockholm med hjälp vår guide "Omkostnader för att hyra kontor".

Kontorsrum i ett kontorshotell i Stockholm?

En traditionell kontorslokal passar inte alla företagen och därför finns det en utmärk alternativ. Vissa företag väljer att hyra ett kontorsrum i ett kontorshotell i stället för att hyra en kontorslokal. Hur kommer det säg? Fördelarna med kontorshotell är att hyresgästen slipper att tänka på möblering och inköp av material m.m. Dessutom får man som hyresgäst tillgång till en mängd olika service tjänster såsom konferensrum och reception. Något som gör att företag väljer ett kontorsrum framför en traditionell kontorslokal. 

Är detta intressant för dig och ditt företag? På allakontorshotell.se hittar du företagshotell och kontorshotell till uthyrning i Stockholm och i hela Sverige.

Kontorshotell i Stockholm

Lediga kontorshotell i hela Sverige

I jämförelse med traditionella kontor finns det stora fördelar med kontorshotell:

  • Möblerade kontor från 15 m2
  • Hyresavtal från 1 vecka
  • Tillgång till konferensrum

Allt du behöver veta när du ska hyra eller uthyra kontor hittar du här.