Kontorshotell Göteborg

Hyra kontorshotell Göteborg

Kontorshotell erbjuder mycket mer flexibilitet än vad de mer traditionella kontorslösningarna ger. De håller oftast också i många av trådarna som annars hamnar på företaget vad gäller kontorets drift och underhåll. Det är inte heller ovanligt att det ingår frukost, föreläsningar, och möjlighet för catering till företaget.

Bästa kontorshotellet i Göteborg

United Spaces

United Spaces kontorshotell i Göteborg erbjuder arbetsmiljöer för företag och entreprenörer som söker moderna kontorslokaler. Med tjänster designade för att underlätta en smidig arbetsdag, från professionell städning till posthantering, sätter United Spaces standarden för en bekymmersfri arbetsplats. Medlemmar får även tillgång till wellness-faciliteter och daglig catering, vilket bidrar till en energifylld och produktiv arbetsmiljö.

United Spaces finns i

 • Lindholmen
  Kontorshotell beläget i det pulserande hamnområdet vid Norra Älvstranden, representerar en ledande hubb för innovation med över 400 medlemmar. Här möts teknik och design för att främja samarbete och kreativa idéer.
 • Östra Hamngatan
  Ett kontorshotell intill stadens mest populära restaurang- och shoppingstråk, erbjuder en dynamisk miljö för nätverkande och affärsmöjligheter, stöttad av toppmoderna faciliteter och en community av likasinnade professionella.

Pris lounge: 3195 – 4595 kr per månad

Pris eget skrivbord: 3195 – 6795 kr per månad

Arkipelagen

Arkipelagens hela koncept handlar om att det ska vara trevligt att gå till jobbet och att du ska kunna presentera på topp varje dag. De verkar hårt för att du som kund inte ska behöva hantera något av ”underhållet” som annars kommer med kontor. De hjälper till med allt från att beställa kontorsstädning till leveransmottagning, där finns gym och catering varje dag. Det innebär också att de förlagt sina kontorshotell i områden i natursköna omgivningar som ger energi till de som jobbar i området.

Arkipelagen finns i

 • Sisjön
  Ett kontorshotell med över 400 rum och ett dussin konferensrum. Mycket nära till fritidsaktiviteter som golf, shopping och vandring i naturreservat.
 • Järntorget
  Närheten till centrum och med sina 40 kontor och konferensrum gör det här till ett mycket attraktivt kontorshotell mitt i centrala i Göteborg.
 • Hildedal
  Ett kontorshotell beläget på Hisingen i norra Göteborg som ligger bra till för att pendla med bil. Med sina 25 rum är det Arkipelagens minsta kontorshotell men blir i stället väldigt snabbt familjärt med närhet till både golf och lugna grönområden.

Pris: 1500 – 7500 kr per månad (varierar beroende på område)

Entreprenörsgatan

Entreprenörsgatan är faktiskt ingen plats utan ett samlingsnamn för ett halvdussin coworking och kontorshotell belägna mitt i centrala Göteborg. Namnet uppkom då de ville skapa en plats för entreprenörer och företag att nätverka med varandra och utvecklas tillsammans. Varje månad har de gemensam frukost, flertalet nätverksträffar och föreläsningar öppna för alla medlemmar.

Entreprenörsgatan finns i

 • Centrala Göteborg
  Entreprenörsgatan är fördelat på 6 platser mitt i centrala Göteborg. Alla ligger inom vallgraven samt i Nordstan. I en av sina lokaler har de en över 100 år gammal vinkällare som är bokningsbar för vinprovning och att boka med festlokal i 60-talsstil för upp till 40 personer.

Pris kontorsplats: 2000 – 4000 kr per månad

Pris kontorsrum: 6500 – 10 000 kr per månad

Nääs Fabriker

Lite av ett wildcard men Nääs Fabriker har helt fantastiska lokaler och med kombinationen av kontorshotell, konferensanläggning och gästhotell är det en perfekt plats för företag att träffa sina investerare och andra gäster. De kan erbjuda alla sorters lokaler så som kontor, showrooms, ateljé eller butikslokaler. Kombinerat med coworking-ytor kan detta vara den bästa platsen för nätverkande i Göteborgsområdet.

Nääs Fabriker finns i

 • Floda
  Nääs Fabriker imponerar starkt med grymma lokaler i ett fantastiskt område 20 minuter från Landvetter. Ja, det är en bit utanför stan men med bil blir det perfekt då du slipper pendlingsköerna både till och från jobbet även om du utgår från Göteborg. De har mängder av coworkingplatser och kontorslokaler alltifrån 11 m2 till 200m2.

Pris: 2000-3000kr per månad

Kontorshotell Göteborg — Priser

Pris på kontorshotell varierar kraftigt i Göteborg beroende på hur långt från centrum man söker sig. Pris för kontorshotell i Göteborgs innerstad är betydligt dyrare än i förorterna. Beroende på vad du vill ha kan det då vara värt att välja en närliggande tätort som Mölndal eller Kungsbacka om du vill ha närheten till många tjänster men inte kan rättfärdiga priset för Göteborgs innerstad. Tätorterna kring Göteborg har väldigt goda möjligheter att pendla med kollektivtrafik.

 • Innerstaden – 3 000 - 10 000 kr per person och månad
 • Närförorter – 2 000 - 5 500 kr per person och månad
 • Ytterförorter – 1 500 - 3 000 kr per person och månad
 • Närliggande tätorter – 2 000 - 5 500 kr per person och månad

Med allt inräknat så är det generellt samma kostnad att hyra kontorshotell som traditionell kontorshyra när du räknar med wifi, el, et cetera. Dessa ”extra” men nödvändiga utgifter hamnar uppåt 55 % av den totala kostnaden för ett kontor. En vanlig jämförelse är att traditionella kontorslokaler räknas som kallhyra och du står själv för allt utöver det, medan kontorshotell är varmhyra och allt ingår i priset.

Du bör också tänka på att administration av alla de tilläggen hamnar på ditt företag när du väljer ”kallhyra”, då kan du i stället låta dessa administreras av kontorshotellet. Därför ska du aldrig räkna på bara ren lokalkostnad. Det skulle ge en väldigt orättvis jämförelse.

Den största fördelen med kontorshotell som är svår att sätta ett pris på är att det finns en mycket större flexibilitet i avtalet och det blir inga långa avtal som annars vanligen ligger på 3–10 års bindningstid. Med kontorshotell är det enkelt att expandera eller anpassa dig efterhand som ditt företag behöver det.

Det finns en del andra saker som är svåra att ens sätta ett pris på. Kaffet står alltid redo, wifi bara funkar och skrivaren har alltid pappret påfyllt, det är bara att sätta sig och börja jobba utan att bry sig om uppstartsförberedelser. Läs mer om vad som ingår i kontorshotell och andra frågor på vår samlingssida.

Extra Bekvämligheter för ökat välbefinnande

Många kontorshotell i Göteborg inser betydelsen av arbetsrelaterad komfort. För företag som letar efter sätt att erbjuda sina anställda en extra touch av avkoppling kan hyra massagestolar vara en intressant möjlighet. Innan du går vidare med sådana initiativ, kom ihåg att konsultera och kontrollera eventuella restriktioner eller regler med ditt valda kontorshotells förvaltning.