Kontorshotell Stockholm

Vad är ett kontorshotell?

Ett kontorshotell är som ett hotell fast för kontor, så enkelt är det! Stora gemensamma arbetsytor som flertalet företag och dess anställda delar på där allting ingår. Självklart ges även tillgång till isolerade mötesrum som går att boka upp genom en gemensam kalender. Läs gärna mer om vanliga frågor och vad ett kontorshotell kan erbjuda.

Kontorshotell i Stockholm har blivit väldigt populärt där stora företag erbjuder Coworking space för den drivna företagaren. Ett stort plus är oftast korta hyresavtal vilket är en av många fördelar för ett kontorshotell. Stockholm erbjuder ett stort urval av kontorshotell och coworking-ytor.

Hyra kontor i Stockholm

Quick Office - kontorshotell i Stockholm

Betyg 4,3

Quick Office är en modern arbetsplats med erfarenhet sedan 90-talet av att hyra ut workspace och coworking-platser. Här sitter allt från nya entreprenörer till stora och rutinerade företag. För dig som vill sitta centralt i Stockholm på ett kontorshotell kan besöka Quick Office kontorshotell i Stockholm som både har centralt belägna kontor och både i norrort och söderort.

Pris: 2 500 – 4 495 SEK per månad

United Spaces

Betyg 4,4

United Spaces kontorshotell i Stockholm erbjuder ett unikt utbud av platser, perfekt för kreativa och innovativa företag och entreprenörer. Med platser som Torsgatan 26, Götgatsbacken, Waterfront Building, och Solna Strand, har United Spaces skapat en miljö där över 2500 medlemmar trivs och växer. Varje plats har sin egen unika fördel, från guldbarer till takterrasser, placerade centralt för optimal tillgänglighet och affärsmöjligheter. United Spaces står ut som en värdefull partner för företag i alla storlekar, erkänd för sin förmåga att erbjuda mer än bara arbetsutrymmen – en plats där nätverk och möjligheter flödar.

Pris: 2 995 – 7 995 SEK per månad

Goto10

Betyg 4,1

Till skillnad mot ovan nämnda kontorshotell så är Goto10 ett coworking space du kan nyttja gratis med motkrav att din verksamhet är aktiv inom internetbranschen och har ett medlemskap. Medlemskapet är gratis och ger även tillgång till lån av podcastutrustning och 3D-skrivare. Som alltid är gratis gott vilket innebär att du bör vara ute i god tid om du vill komma åt en bra plats.

Tänk på att du på ett gratiskontor inte kan ställa samma krav som på ett kontor du betalar för!

Pris: 0 SEK

Kontorslokaler Stockholm

När du vill hyra kontor i Stockholm kan det bara lite knepigt att hitta vad man behöver och jämföra olika kontor på ett bra sätt.

  • Hur stort kontor behöver man?
    Räkna med att varje anställd på kontoret behöver minst 12 kvadratmeter vardera. Det varierar lite och för små kontor kan man behöva räkna lite högre för att du ska få plats med gemensamma ytor och liknande.
  • Hur mycket kostar kontor i Stockholm?
    Pris för kontor i Stockholm varierar kraftigt beroende på läge i staden. I centrala Stockholm kostar ett kontor ca 6 000-8 000 kronor per kvadratmeter och år. I exempelvis Marieberg är det betydligt billigare på runt 4 000 kronor per kvadratmeter och år.
  • Måste man ha ett eget kontor?
    Nej du måste inte hyra ett helt eget kontor, idag finns det flera bra och flexibla lösningar. Det finns kontorshotell och coworking spaces som erbjuder möjligheten att hyra kontor för en dag, medlemskap då du nyttjar kontoret vid behov varje månad eller ett virtuellt kontor. Fördelen med detta lösningar är att du slipper långa hyreskontrakt och kan enkelt skala upp och ned ytan, beroende på vad din verksamhet kräver.

Uthyrare i Stockholm

Vi har samlat ett par aktörer som är experter i Stockholm och agerar både som förvaltare och utvecklare av kontorslokaler.

Vasakronan

Vasakronans koncept kretsar kring att alla deras lokaler ska vara så nya och välutvecklade som möjligt. Därför jobbar de mycket med både nybyggen men också renoveringar för att optimera gamla lokaler så de passar in och är bekväma i dagens moderna kontor. Något de själva kommenterar på är att de vill att deras lokaler och platser ska vara ”Instagramvänliga utan att tappa funktion”. Detta gör att de även jobbar med områdena runt kontoren och sätter upp allt från parker till streetfoodplatser.

Stendörren

Stendörren letar de alltid efter den bästa lösningen för sina hyresgäster och anpassar sig mycket efter sina kunders behov. Detta inte bara för att optimera effektivitet och lönsamhet, utan också för trevnad, miljö och arbetsglädje. De jobbar med att optimera allt från tillgänglighet och uppvärmning till planlösning och belysning på sina kontorslokaler i Stockholm. De har också sett till att installera fiber i alla affärslokaler, bara använda grön el och de ersätter gamla oljepannor med fjärrvärme för att minska miljöpåverkan, värmekostnader och säkerställa att det alltid fungerar.

Balder

Balder har sitt säte i Göteborg men väldigt många attraktiva kontorslokaler i Stockholm och utspritt i flera av kranskommunerna. Det gör dem väldigt bra att använda som hyresvärd då de enkelt kan erbjuda möjlighet till flytt inom deras kontorslokaler. De har ett stort fokus på förvaltande och förnyande av de äldre fastigheterna som de hanterar både för att uppdatera och bevara inte bara byggnadernas utan även stadens karaktär.

Se även

Om du ska hyra kontorslokal själv så måste du så klart även inreda kontoret. Det kan vara mycket att tänka på och därför har vi en artikel med lite tips och tricks kring att inreda kontor. Därefter är det dags att tänka på välmåendet och medarbetarna. Då kan det vara bra att läsa våra tips och förslag till enkla lösningar för en mer ergonomisk arbetsplats.

Arbetar du på ett kontor som är i behov av städhjälp? Klicka dig in för att läsa mer och få tips om kontorsstädning i Stockholm!