Hyra kaffemaskin - Företag

Om du letar efter en prisvärd, smidig och bekväm lösning för att erbjuda dina anställda och gäster kaffe, är det att hyra en kaffemaskin som företag ett bra alternativ. Med en kaffemaskin kan du släcka törsten hos dina kaffetörstiga gäster när som helst. Här får du tips och vägledning om hur du kan hyra en kaffemaskin till ett företag och vad du bör tänka på.

Att hyra kaffemaskin som företag

Måsnga anställda uppskattar en god kopp kaffe och det är något som förväntas av en arbetsplats. Att se till att att gott kaffe alltid ska finnas tillgängligt kan dock vara svårt. Genom att hyra en kaffemaskin till kontoret eller arbetsplatsen ser man till att det finnas gott kaffe utan krångel.

När ett företag väljer att hyra kaffemaskin slipper företaget se till att kaffemaskinen fungerar som den ska. Allt från installation och underhåll till eventuell reparation och byte till ny maskin sköts av uthyraren.

Vad kostar det att hyra en kaffemaskin?

Månadspriset för att hyra en kaffemaskin till ett mellanstort kontor ligger på cirka 800 kronor i månaden, där hyresperioden är 36 månader. Kostnaden för att hyra en kaffemaskin varierar beroende på flera faktorer.

Vilka kostnader bör företaget ta hänsyn till?

När du som företag överväger att hyra en kaffemaskin måste du ta hänsyn till flera kostnader. För det första finns det den initiala kostnaden för att köpa eller hyra maskinen. Detta är den summa som du betalar för att få maskinen levererad till din dörr. I många fall kan du också välja att hyra maskinen med ett abonnemang eller betala en engångskostnad.

Därefter måste du ta hänsyn till maskinens driftskostnader. Detta inkluderar de kostnader som krävs för att köpa in kaffe, kaffebönor och filter. Andra åtaganden som kommer med maskinen är service och underhåll, som kan innebära att du måste betala en avgift för att få hjälp att laga eller underhålla maskinen.

Du bör också se till att företaget som levererar maskinen erbjuder en bra support. Det innebär att du kan ringa dem när du behöver hjälp med något eller få råd om maskinens funktioner.

Olika maskiner

Behöver ditt företag en kaffemaskin men är osäkra på vilken som skulle passa bäst? Det finns olika alternativ att välja mellan när det kommer till företagskaffemaskiner.

Om du är ute efter en stilren och modern maskin kan du titta på att hyra en kapsel- eller kaffepadsmaskin. Båda är enkla att använda och ger dig ett stort sortiment av olika drycker.

Väljer du en espressomaskin kan du få en maskin som har den senaste tekniken och som ger dig högkvalitativ espresso eller cappuccino snabbt och enkelt.

För matställen eller lokaler med ett högt kaffeintag är det bättre att välja att hyra kaffebryggare som är mer traditionell, och med en stor vattenbehållare som ger kaffe i stora koppar. Vem som helst kan enkelt hantera en vanlig kaffebryggare som endast häller ut kaffe som är redan bryggt.

För- och nackdelar

Att hyra en kaffemaskin kan verka som ett bra alternativ för företag som vill ha enkel och bekväm tillgång till varm och fräsch kaffe, utan att behöva anskaffa en egen maskin. Här är fem fördelar och nackdelar.

Fördelar

  1. Avdraggillt: Kaffe räknas enligt Skatteverket som enklare fördäring och är därför avdragsgillt.
  2. Flexibilitet: En maskin som hyrs kan enkelt uppgraderas eller minska i storlek beroende på dina företagets behov.
  3. Skräddarsydda valmöjligheter: Du kan välja en som passar ditt företags specifika krav och preferenser.
  4. Förenklad service: I de flesta fall erbjuder hyresföretag förenklad service och underhåll för den hyrda maskinen.
  5. Inte ansvarig för skador: Om maskinen skadas eller bryts under hyrestiden är det hyresföretaget som står för reparationen.

Nackdelar

  1. Inga återköpsgarantier: När du hyrar en maskin kan du inte se att du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd.
  2. Höga kostnader: I vissa fall kan kostnaden för att hyra en maskin vara högre än att köpa en.
  3. Förlängd åtagande: I de flesta fall måste du teckna ett kontrakt med ett år lång hyrestid.
  4. Begränsningar: Ibland kan du inte ändra eller uppgradera maskinen när du hyr den.
  5. Osäkerhet: Det är inte säkert att du får den bästa maskinen eftersom hyresföretaget bestämmer vilken maskin som används.

Tips

Flera företag som hyr ut kaffemaskiner hyr okcså ut vattenmaskiner som är perfekta för både större och mindre företag. Om du ocskå vill hyra vattenautomat till ditt kontor kontakta leverantören för att se om de också erbjuder detta.