Massagestol på jobbet

Att erbjuda förmåner till anställda är en viktig del av att skapa en hälsosam och produktiv arbetsplats. En exempel på en riktigt bra förmån för de anställda kan vara att ha en massagestol på företaget. Genom att investera i denna typen av förmån kan företag främja hälsa och välbefinnande för sina anställda samtidigt som de ökar produktiviteten och minskar sjukfrånvaron. I denna artikel kommer vi att undersöka fördelarna med att hyra massagestol till företaget och hur det kan påverka dina anställdas arbetsliv.

Att hyra massagestol till företag är ett kostnadseffektivt sätt att skapa en avslappnad och produktiv arbetsmiljö för dina anställda.

Hyr din massagefåtölj

Att hyra massagefåtölj till arbetsplatsen kan vara fördelaktigt för företag som inte vill göra en stor investering med en gång. Genom att hyra kan ni få tillgång till den efterfrågade förmånen utan att behöva göra en stor initial investering. Dessutom kan hyresavtalet innefatta underhåll och reparation vilket kan göra det mer kostnadseffektivt på lång sikt. Det är också en flexibel lösning som gör det enkelt att uppgradera eller byta ut modellen efter behov.

Leasing

För de företag som vill ha ännu mer flexibilitet kan leasing vara ett alternativ. Att leasa en massagestol innebär att ni betalar en månatlig avgift för att använda stolen under en bestämd period. Efter leasingperiodens slut kan företaget välja att antingen köpa ut stolen eller byta ut den mot en nyare modell. Leasing kan vara en bra lösning för företag som vill ha tillgång till den senaste tekniken eller som vill testa en massagestol under en kortare period innan de fattar beslut om en permanent investering.

Fördelarna

En massagestol kan vara en utmärkt investering för företag eller individer som vill ha tillgång till en regelbunden och avkopplande upplevelse. Här är några av fördelarna:

 • Bekvämlighet: Bekväm och praktisk att använda när som helst på dagen utan att behöva boka en tid för en professionell massör.
 • Tidsbesparing: Du har tillgång till en avslappnande massage när du önskar det och behöver inte lägga tid på att åka till en terapeut.
 • Stressminskning: Regelbunden massage kan minska stressnivåer vilket i sin tur får dig att må bättre.
 • Förbättrad hälsa och produktivitet: Regelbunden massage kan förbättra hälsan genom att minska muskelspänningar och öka blodflödet, vilket kan leda till minskad sjukfrånvaro och högre produktivitet på jobbet.
 • En kort paus från jobbet: Det kan också ge dina anställda en chans att ta en kort paus från sitt arbete och återhämta sig mentalt och fysiskt, vilket kan bidra till ökad kreativitet och koncentration.
 • Uppskattat av de anställda: En annan fördel med att ha en massagestol på företaget är att det kan skapa en positiv arbetsplatskultur där anställda känner sig uppskattade och omhändertagna.

Om du vill skapa en hälsosam och produktiv arbetsplats för dina anställda, kan en massagestol vara en utmärkt investering för ditt företag.

Vilka typer av stolar finns det?

Massagestolar har utvecklats mycket under de senaste åren och det finns nu ett brett utbud av olika typer som kan passa olika behov och budgetar. Nedan är några av de vanligaste alternativen:

 • Shiatsu: Dessa massagestolar simulerar tryckpunkterna i en shiatsu-massage, en japansk massagestil som fokuserar på att lindra spänningar och smärta. De använder rullande, knådande och vibrerande rörelser för att stimulera tryckpunkterna i kroppen.
 • Zero-gravity: Dessa stolar är utformade för att simulera positionen som astronauter intar vid start och landning. De lutar bakåt i en vinkel som minskar trycket på ryggraden och ger en avslappnande massageupplevelse.
 • Återhämtningsfåtölj: En återhämtningsfåtölj är en typ av massagestol som är utformad för att hjälpa till att återhämta sig mentalt.

Bra att tänka på innan du hyr en massagestol till företaget

När du överväger att hyra en massagestol till ditt företag är det viktigt att ta hänsyn till flera faktorer för att säkerställa att du får mest värde för din investering. Först, utvärdera behoven och preferenserna hos dina anställda. Det är viktigt att välja en modell som erbjuder de funktioner och den komfort som passar bäst inom din arbetsplats. Tänk på storleken och designen av massagestolen för att säkerställa att den passar väl in i ditt kontorsutrymme utan att vara i vägen. Se till att hyresavtalet inkluderar service och underhåll för att undvika extra kostnader vid eventuella fel eller skador.

Dessutom är det viktigt att överväga hyresperiodens längd och flexibiliteten i avtalet, så att du kan anpassa dina behov över tid och kanske uppgradera till en nyare modell vid behov. Genom att noggrant överväga dessa aspekter kan du göra ett välgrundat beslut som gynnar både ditt företag och dina anställda.

Varför är massage viktigt?

Massage är en viktig komponent för att upprätthålla både fysisk och mental hälsa. Genom att minska muskelspänningar och öka blodflödet kan massage bidra till bättre sömn, lägre stressnivåer och förbättrad immunfunktion. Dessutom kan massage hjälpa till att behandla smärta och skador, främja avslappning och öka rörligheten. Med en massagestol på företaget kan du erbjuda dina anställda dessa hälsofördelar utan att de behöver lämna kontoret.

Utöver de fysiska hälsofördelarna kan massage också bidra till förbättrad mental hälsa. Detta beror på att massage frigör endorfiner, naturliga smärtstillande medel som också bidrar till att minska stress och öka lyckokänslor. Genom att erbjuda de anställda massage på jobbet kan du bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö där personalen känner sig omhändertagna och motiverade att prestera på topp.

Utsöndrar oxytocin

En av de många fördelarna med massage, oavsett om det utförs av en professionell terapeut eller genom en massagestol, är att den kan stimulera kroppens utsöndring av oxytocin. Detta hormon är känt för att bidra till känslor av avkoppling, tillit och psykologiskt välbefinnande.

Oxytocin främjar inte bara känslor av samhörighet och anknytning mellan människor, utan har även flera andra positiva effekter:

 • Minskad stress: Oxytocin har visat sig minska nivåerna av stresshormoner i kroppen, vilket kan leda till minskad ångest och en känsla av lugn.
 • Smärtlindring: Hormonet kan också fungera som ett naturligt smärtstillande medel, vilket kan minska upplevelsen av smärta och öka känslan av komfort.
 • Förbättrad social interaktion: Oxytocin kan förstärka positiva sociala interaktioner och öka känslan av tillit och samhörighet mellan människor.

När anställda använder en massagefåtölj på arbetsplatsen kan dessa ökade nivåer av oxytocin inte bara hjälpa dem att känna sig mer avslappnade och mindre stressade, utan även förbättra deras sociala relationer och samarbete med kollegor. Genom att främja en atmosfär av tillit och positiv interaktion kan arbetsplatsen bli en mer harmonisk och produktiv miljö.

Kontorsinredning

Att införliva massagefåtöljer i kontorsinredningen är också en del av en övergripande designstrategi för att skapa en välkomnande och bekväm arbetsmiljö. Kontorsinredning spelar en stor roll i arbetsmiljön och kan påverka både produktivitet och välbefinnande. Att ha en väl utformad arbetsplats kan hjälpa till att minska stress, främja kreativitet och höja produktiviteten.

Det är viktigt att placera stolen på ett lämpligt ställe för att maximera användningen och fördelarna. Ett avkopplande område, avskilt från huvudarbetsområdet, skulle vara idealiskt. Detta gör att anställda kan njuta av en paus och koppla av utan att störa sina kollegor. Detta område kan också inredas med andra bekvämligheter som lugnande belysning, ljudisolerade väggar och kanske till och med en samling av avslappnande musik för att lyssna på under massagen.

Förutom själva massagefåtöljen, bör kontoret utrustas med ergonomiska arbetsstationer, tillräckligt naturligt ljus och växter för att skapa en behaglig och produktiv arbetsmiljö. Kontorslayouten bör vara utformad för att främja både samarbete och privat arbete, med flexibla arbetsstationer som kan anpassas efter varje anställds behov. Med rätt inredning och faciliteter kan företag skapa en arbetsplats där anställda känner sig uppskattade, omhändertagna och motiverade att prestera sitt bästa.

Andra förmåner

Utöver massagesfåtöljer finns det många andra förmåner som företag kan erbjuda sina anställda för att förbättra hälsan och välbefinnandet. Här är några exempel:

 • Gym- eller hälsoklubbsmedlemskap: Att erbjuda anställda ett medlemskap på gym eller hälsoklubb ger dem möjlighet att träna regelbundet och förbättra både fysisk och mental hälsa. Det kan också bidra till att minska sjukfrånvaron och öka produktiviteten på jobbet.
 • Ergonomiska kontorsmöbler: Att ha ergonomiska stolar, skrivbord och andra kontorsmöbler kan bidra till att minska muskelspänningar och ryggproblem som ofta uppstår på grund av en stillasittande arbetsplats.
 • Mental hälsa och välbefinnande: Företag kan också erbjuda sina anställda mental hälsostöd, som till exempel coachning, terapi eller mindfulness-klasser. Detta kan hjälpa till att minska stress och öka produktiviteten på jobbet.

Att erbjuda förmåner som dessa kan ha många fördelar för både företaget och de anställda. Genom att investera i hälsoprogram kan företaget visa att de bryr sig om sina anställdas välbefinnande och skapa en positiv arbetsmiljö. Det kan också bidra till att attrahera och behålla talanger, minska sjukfrånvaron och öka produktiviteten