Massagestol på jobbet

Att erbjuda förmåner till anställda är en viktig del av att skapa en hälsosam och produktiv arbetsplats. En massagestol på arbetsplatsen är en utmärkt förmån som kan förbättra både de anställdas hälsa och välbefinnande och produktiviteten på arbetsplatsen.

Hyresalternativ

Det finns två huvudsakliga alternativ för att erbjuda massagestolar på arbetsplatsen: köpa och hyra.

Att köpa en massagestol innebär en engångsinvestering som ger dig fullständig kontroll över stolen och dess funktioner. Detta alternativ kan vara lönsamt på lång sikt om du har många anställda som regelbundet använder stolen.

Att hyra en massagestol, exempelvis från Promas, är ett mer flexibelt alternativ som kräver en lägre initial investering. Hyresavtal kan inkludera underhåll och reparationer, vilket kan göra det mer kostnadseffektivt på lång sikt.

Vilket alternativ som är bäst för ditt företag beror på din budget och dina specifika behov. Antalet anställda och hur ofta de använder massagestolen kan också påverka om det är bättre att köpa eller hyra en massagestol till företaget.

Typer av stolar

Massagefåtöljer har utvecklats mycket under de senaste åren och det finns nu ett brett utbud av olika typer som kan passa olika behov och budgetar. Nedan är några av de vanligaste alternativen:

 • Shiatsu: Dessa stolar simulerar tryckpunkterna i en shiatsu-massage, en japansk massagestil som fokuserar på att lindra spänningar och smärta. De använder rullande, knådande och vibrerande rörelser för att stimulera tryckpunkterna i kroppen.
 • Zero-gravity: Dessa stolar är utformade för att simulera positionen som astronauter intar vid start och landning. De lutar bakåt i en vinkel som minskar trycket på ryggraden och ger en avslappnande massageupplevelse.
 • Återhämtningsfåtölj: En återhämtningsfåtölj är en typ av massagestol som är utformad för att hjälpa till att återhämta sig mentalt.

Fördelar med en massagestol på kontoret

Detta kan vara en utmärkt investering för företag eller individer som vill ha tillgång till en regelbunden och avkopplande upplevelse. Här är några av fördelarna:

 • Bekvämlighet: Bekväm och praktisk att använda när som helst på dagen utan att behöva boka en tid för en professionell massör.
 • Tidsbesparing: Du har tillgång till en avslappnande massage när du önskar det och behöver inte lägga tid på att åka till en terapeut.
 • Stressminskning: Regelbunden massage kan minska stressnivåer vilket i sin tur får dig att må bättre.
 • Förbättrad hälsa och produktivitet: Regelbunden massage kan förbättra hälsan genom att minska muskelspänningar och öka blodflödet, vilket kan leda till minskad sjukfrånvaro och högre produktivitet på jobbet.
 • En kort paus från jobbet: Det kan också ge dina anställda en chans att ta en kort paus från sitt arbete och återhämta sig mentalt och fysiskt, vilket kan bidra till ökad kreativitet och koncentration.
 • Uppskattat av de anställda: En annan fördel med att ha en massagestol på företaget är att det kan skapa en positiv arbetsplatskultur där anställda känner sig uppskattade och omhändertagna.

Om du vill skapa en hälsosam och produktiv arbetsplats för dina anställda, kan en massagestol vara en utmärkt investering för ditt företag.

Varför är massage viktigt?

Massage är en viktig komponent för att upprätthålla både fysisk och mental hälsa. Genom att minska muskelspänningar och öka blodflödet kan massage bidra till bättre sömn, lägre stressnivåer och förbättrad immunfunktion. Dessutom kan massage hjälpa till att behandla smärta och skador, främja avslappning och öka rörligheten. Med en massagestol på företaget kan du erbjuda dina anställda dessa hälsofördelar utan att de behöver lämna kontoret.

Utöver de fysiska hälsofördelarna kan massage också bidra till förbättrad mental hälsa. Detta beror på att massage frigör endorfiner, naturliga smärtstillande medel som också bidrar till att minska stress och öka lyckokänslor. Genom att erbjuda de anställda massage på jobbet kan du bidra till att skapa en positiv arbetsmiljö där personalen känner sig omhändertagna och motiverade att prestera på topp.

Utsöndrar oxytocin

En av de många fördelarna med massage, oavsett om det utförs av en professionell terapeut eller genom en massagestol, är att den kan stimulera kroppens utsöndring av oxytocin. Detta hormon är känt för att bidra till känslor av avkoppling, tillit och psykologiskt välbefinnande.

Oxytocin främjar inte bara känslor av samhörighet och anknytning mellan människor, utan har även flera andra positiva effekter:

 • Minskad stress: Oxytocin har visat sig minska nivåerna av stresshormoner i kroppen, vilket kan leda till minskad ångest och en känsla av lugn.
 • Smärtlindring: Hormonet kan också fungera som ett naturligt smärtstillande medel, vilket kan minska upplevelsen av smärta och öka känslan av komfort.
 • Förbättrad social interaktion: Oxytocin kan förstärka positiva sociala interaktioner och öka känslan av tillit och samhörighet mellan människor.

När anställda använder en massagefåtölj på arbetsplatsen kan dessa ökade nivåer av oxytocin inte bara hjälpa dem att känna sig mer avslappnade och mindre stressade, utan även förbättra deras sociala relationer och samarbete med kollegor. Genom att främja en atmosfär av tillit och positiv interaktion kan arbetsplatsen bli en mer harmonisk och produktiv miljö.

Integrera massagefåtöljer i kontorsinredningen

Att integrera massagefåtöljer i kontorsinredningen kan bidra till att skapa en mer avslappnad och produktiv arbetsmiljö. Här är några tips:

 • Placera stolen på en lugn och avskild plats.
 • Se till att stolen är bekväm och lätt att använda.
 • Inred området med lugnande belysning och växter.
 • Erbjud de anställda hörlurar eller öronproppar så att de kan koppla av under massagen.

Andra förmåner

Utöver massagesfåtöljer finns det många andra förmåner som företag kan erbjuda sina anställda för att förbättra hälsan och välbefinnandet. Här är några exempel:

 • Gym- eller hälsoklubbsmedlemskap: Att erbjuda anställda ett medlemskap på gym eller hälsoklubb ger dem möjlighet att träna regelbundet och förbättra både fysisk och mental hälsa. Det kan också bidra till att minska sjukfrånvaron och öka produktiviteten på jobbet.
 • Ergonomiska kontorsmöbler: Att ha ergonomiska stolar, skrivbord och andra kontorsmöbler kan bidra till att minska muskelspänningar och ryggproblem som ofta uppstår på grund av en stillasittande arbetsplats.
 • Mental hälsa och välbefinnande: Företag kan också erbjuda sina anställda mental hälsostöd, som till exempel coachning, terapi eller mindfulness-klasser. Detta kan hjälpa till att minska stress och öka produktiviteten på jobbet.

Att erbjuda förmåner som dessa kan ha många fördelar för både företaget och de anställda. Genom att investera i hälsoprogram kan företaget visa att de bryr sig om sina anställdas välbefinnande och skapa en positiv arbetsmiljö. Det kan också bidra till att attrahera och behålla talanger, minska sjukfrånvaron och öka produktiviteten